miercuri, 22 aprilie 2009

In pas cu "lumea buna"


Lumea buna are reguli dupa care se ghideaza in viata, fiind convinsi ca respectandu-le au succesul asigurat. Una din reguli este sa respecte traditiile de sarbatori, fie mai vechii, fie mai noi, fie stramosesti, fie imprumutate.

Prima regula este sa trimiti tuturor cunoscutilor, sms-uri, e-mailuri sau mai popularul mass, pe messenger, fiindca asa esti sigur ca nu ai uitat pe nimeni din puzderia de cunostinte.... nu sunt multi care au curajul sa ignore aceasta "traditie", a nu le face nici o urare cunoscutilor este egala cu ceea mai cumplita cearta. Asa ca ne place sau nu ne place, trimitem cu mare "drag", tuturor cunostintelor felicitarile de rigoare, apoi oftam usurati ca ne-am "salvat" toate prieteniile.... si ghidati dupa aceleasi principii, toti cunoscutii ne felicita la randul lor.... si uite asa ne incepem orice sarbatoare, linistiti ca am fost "urati" si noi la randul nostru, am "urat".

A "respecta" traditia este a doua regula de la care nu este bine sa te abati.... nu uita sa vopsesti oua de Pasti sau sa-ti faci brad de Craciun, indiferent cat de mult iti place sau nu-ti place, indiferent daca ai timp sau nu, "lumea" te vrea in randul ei.... daca ai omis acest amanunt, ori nu esti crestin, ori esti un calic sau un zgarcit. La fel cum nu-ti este "permis" ca de 1 Martie sa nu oferi martisor sau sa nu primesti martior.... sau de 8 Martie sa nu oferi cel putin o floare, ori sa primesti cel putin o floare.... ca sa nu mai pomenesc de mai noul Sf.Valentin, cand, iubesti sau nu iubesti, trebuie sa oferi si primesti un cadou, daca nu vrei sa fii considerat un insensibil si un neadaptat (valabil si pentru varianta feminina, o insensibila si o neadaptata).

A treia regula, la fel de importanta ca primele doua, este mancarea... mancare multa si bautura pe masura.... daca-ti place sau nu-ti place, daca o poti manca sau nu o poti manca, nu conteaza.... esential este sa gatesti si sa "informezi" pe toata lumea cate bunataturi ai. Iar de Sf.Valentin sa nu faci imprudenta sa nu ai barem o lumanare parfumata si o sticla de sampanie, ca s-a spulberat toata iubirea ta, in ochii "lumii".

Mie personal imi plac sarbatorile crestine, chiar si unele traditii.... dar publicitatea si vanzolealea dinainte, ma obosesc cumplit, de multe ori nici nu ma mai pot bucura de sarbatoarea in sine, parca tot farmecul s-a consumat prin publicitate si reportaje, care ne arata cum se pregateste "lumea buna" de sarbatori.... ca dupa trecerea sarbatorilor sa ne prezinte "dezastrele" abuzurilor de mancare si bautura.... si cu toate astea, multi incep sa numere zilele pana la urmatoarea sarbatoare.

Un comentariu:

  1. Sa sti ca asa e...atata publicitate si reportaje ca se spulbera tot farmecul sarbatorilor...si sunt enervante sarbatorile astea "imprumutate' de la americani..Valentines Day,Halloween...io zic ca avem traditiile noastre romanesti mi se par mai ok

    RăspundețiȘtergere