vineri, 1 mai 2009

Trepadusii care ne schimba viata


Stare de neliniste, agitatie, palpitatii, diminuarea atentiei, uneori stare de excitare sau dimpotriva stare de depresie, din cand in cand dureri apasatoare in cosul pieptului si suspine, bucurie sau tristete.... provocata brusc ca o trepidatie care ne zguduie toata fiinta, care actioneaza de multe ori ca si cum ne-am pierdut mintile.
Ce va spun voua aceste simptome?
Va sunt cunoscute?
Sunt convinsa ca toata lumea a trecut prin asa ceva, fie fata sau baiat, tanar sau batran... fara exceptie toti au beneficiat barem odata in viata de navala trepadusilor si in loc sa fie ingrijorat ca s-a imbolnavit... sa dea fuga la medic sa-l vindece, s-a simtit bine in starea de efuroie si visare... ba chiar mai mult, majoritatea isi fac planurii de schimbarea vietii, din banalul celibatar sa devina fericitul parter de viata a cuiva.
S-a intrebat cineva, vreodata, de unde stia ca nu trebuie sa fie ingrijorat?
Sa fie din cauza povestilor auzite in copilarie ?
Nu! Nu putem da vina pe povesti, acolo nu se spune ce au simtit eroii cand si-au intalnit partenerii. Mai mult ca sigur avem noi acolo undeva, ascunsi prin celulele noastre niste mici paraziti care stau cuminti pana cand brusc ii apuca dorinta de miscare... primesc ei de undeva un imbold de-a fi nazdravani si-si permit sa se zbenguie-n voie, zdruncinandu-ne viata noastra linistita. Acesti trepadusi mici si ambitiosi care circula prin corpul nostru, ne asigura ca este "OK" sa ne simtim asa, fiindca ei tocmai au un chef nebun de joaca, alergand prin vene voiosi, pulsandu-ne tot sangele in obraji... din cand in cand, dand o raita prin inima, piscandu-ne fara mila.... cate unul mai nazdravan se baga chiar in mintea noastra stricand ordinea pe acolo, impingandu-ne la gesturi de care nu ne credeam capabili... altii pusi pe rele ne iau toata vlaga, lasand-ne senzatia "picioarelor taiate"... ca la urma sa se stranga toti in abdomen, unde se apuca sa danseze pe o muzica auzita doar de ei. Trepadusii astia, plini de energie, sunt ca un fel de bacterii, dar au o rezistenta mult mai crescuta, rezista la toate "socurile", incapatanati sa supravietuiasca ani multi si sa ne faca viata cumplit de trista sau cumplit de vesela.... depinde in totalitate de persoana care le da energie. Daca persoana respectiva a reusit sa fie imuna la trepadusi sau a scapat de trepadusiri.... sau trepadusii lui danseaza la energia altor trepadusi decat ai nostri, viata noastra poate deveni un calvar sau sa facem viata celuilalt un calvar, devenind obsedati sa-l "contaminam" si pe respectivul/respectiva, cu niste minuscului trepadusi, alimentati cu energia trepadusilor nostri.

Daca ar exista o ramura a medicinii care sa se ocupe de acest trepadusi, cum ar trebui sa se numeasca medicul care-i trateaza? Sigur intrebarea este stupida fiindca nimeni nu vrea sa se vindece de trepadusiri.... asa cum sunt ei mici si-a nabii de capriciosi fiecare tine de ei, chiar daca uneori ne fac sa suferim si sa ne purtam ciudat..... unii ajung sa fie bantuitii de ganduri negre, vor sa-si ia viata, altii chiar au fost manati de trepadusi la gesturi extreme . In istoria gasim trepadusi care si-au impins "stapanii" sa porneasca razboaie... asa la cheful lor. Altii si-au impins stapanii la dueluri, certuri si batai. Trepadusii astia sunt in slujba lui Cupidon... si cum Cupidon asta este un copil rasfatat isi cam face de cap, trimite trepadusi astia cu intentii bune... cel putin asa se spune. Dar atunci cand au gresit, de ce nu se retrag ei cuminti la locul lor?! De ce ne fac, de multe ori sa fim si noi ca niste trepadusi care se dau in spectacol?!

La opusul dragostei este ura.... si chiar daca se spune ca de la dragoste la ura nu-i decat un pas, sentimentul de ura este studiat din pct de vedere medical, iar dragostea nu. Nu se poate comanda "inimi" este un alt adevar... dar se poate profita de iubirea cuiva si asta este un mare adevar..... si daca dragostea nu poate fi controlata si tratata medical, nici bunul simt nu poate fi tratat.... dar asta nu constituie nici o problema, fiindca cei lipsiti de bun simt nu vor sa se trateze, ba chiar se simt bine ca cineva ii iubeste si sunt gata sa faca orice pentru ei, chiar sa devina ridicoli sau sa se comporte ca niste slugii... nesimtitul merge pana acolo incat ii ia indragostitului si averea si demnitatea. Nesimtitii nu sunt afectati de trepadusi, sunt imuni... au alte teluri in viata si nu conteaza mijloacele prin care ajung unde si-au propus.... atata timp cat mai exista trepadusi care se poarta ca si cum ar fi in slujba lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu